Corn dog...amerykanski przysmak:)

Corn dog...amerykanski przysmak:)

Przygotowanie: 5 minut

Smażenie: 15 minut

Trudność: łatwy



Składniki na 6 porcji


• 1/2 szklanki mąki kukurydzianej

• 1/2 szklanki mąki tortowej

• 1 łyżka ostrej musztardy

• 1 jajko

• szczypta soli

• łyżeczka cukru

• łyżeczka proszku do pieczenia

• 1/2 szklanki mleka

• 6 grubych parówek

• olej do głębokiego smażenia (ok 3 szklanki)



Etapy przygotowania


1. Wymieszać osiem pierwszych składników. Ma powstać dość gęste ciasto. Zagrzać olej w rondelku. Każdą parówkę nadziać na patyczek, maczać w cieście, a następnie smażyć w oleju na złotobrązowy kolor.

2. Można podawać z frytkami i keczupem:) Smacznego

ada40

ada40 2010-02-05

Dobranoc spokojnej nocki zycze.

elutttk

elutttk 2010-02-05

Co to za cudo?

dodaj komentarz

kolejne >