1 kg piersi z indyka
30 dag pieczarek
1 cebula
15 dag żółtego sera
sól, pieprz, czosnek, majeranek
Pieczarki zagotować, usmażyć na oleju z cebulką, zimne zmielić.
Pierś rozbić, przyprawić, posmarować pieczarkami, posypać starkowanym serem, zwijać jak roladę.
Związać, obsmażyć na patelni z każdej strony w celu zarumienienia. Dusić w rondlu pod przykryciem około 1,5 godziny. Podlewać od czasu do czasu wodą .
oliwkaa 2012-04-15
Smakowita roladka miesna !!!
agagi 2012-04-15
Fajny pomysl, znam podobna roladke z piersi i pieczarek tylko ta moja zawija sie w ser ;)
Pozdrawiam! :))
beata3 2012-04-15
ŚLICZNA FOTKA POZDRAWIAM
krynia2 2012-04-15
Pycha...........smakowite jedzonko...........spróbuję.......pozdrawiam.
aston9 2012-04-16
Kto jeśli nie Ty????