ciasto gruszkowo budyniowo kokosowe
3 szklanki mąki
5 łyżek cukru
2 łyżki śmietany kwaśnej
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
1 kostkę Palmy lub Kasi
ciasto zagnieśc włozyc na jakieś 20 min do zamrażalki.
Wyłożyć na blaszkę nakłuć widelcem wyłożyć gruszki pokrojone w plastry,wierzch gruszek posypać cukrem waniliowym .
Wylać budyn ugotowany ;3 budynie na 1 litr mleka.
5 białek ubić z 5 łyżkami cukru dodać 200g wiorek kokosowych i wyłozyć na budyń.
Piec ok 50 min w 180 st.
SMACZNEGO:)
janka69 2009-09-25
no nie ,co jedno to bardziej kolorowe...... a ten kwiatuszek...
dodaje kontrastu :))
violinka 2009-09-25
Rewelka ciekawe czy mnie tez takie wyjdzie:)
marta07 2009-09-25
ale frykasy i jak tu być na diecie nie ma szans:D
anettah 2009-09-25
To ciasteczko też wygląda apetycznie?!
lafii 2009-09-26
Ciasto wygląda bardzo smakowicie:) Dziękuję Madziu za przepis na ziemniaczki pieczone, na pewno wypróbuję:) "Smacznego" popołudnia i wieczorku życzę Ci przy tych łakociach (jeśli jeszcze od wczoraj zostały:):):)