czosnkowo-serowe ślimaki

czosnkowo-serowe ślimaki

Składniki na 10 niewielkich bułeczek:

110ml letniego mleka

3,5g drożdży instant lub jak kto woli proporcjonalnie świeżych
2 łyżeczki drobnego cukru

1 łyżeczka soli

225g mąki pszennej

15g roztopionego masła

1 jajko

Składniki na nadzienie:

30g bardzo miękkiego masła
1 serek ziołowy, czosnkowy jak kto woli
6 ząbków czosnku
ulubione zioła

Posmarować nadzieniem. Zwinąć jak roladę. Pokroić na części . Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , zostawiając przerwy między bułeczkami, posmarować wierzch mlekiem.Piec w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Bułeczki powinny się ładnie zarumienić/
Przepis dostałam od znajomej wiec oryginalnego źródła nie podam.

yanisia

yanisia 2013-01-16

Smakowite:) Pozdrawiam.

dodaj komentarz

kolejne >