ciasto drożdzowe z polewą z dzemu .

ciasto drożdzowe z polewą z dzemu .

Polewa z dżemu truskawkowego posypana drobnymi wiórkami kokosowymi
Przepis (godny polecam)
4 sz.mąki
4 jajka
3/4 sz cukru
3/4 sz oleju
skórka z pomarańczy ja miałam ususzoną
sz. mleka +5 dk drożdzy
jajka z cukrem zmiksować dodać olej dodać,mąkę skórkę pomarańczową, drożdze z mlekiem i ciut cukru,następnie ciut soli
blaszki 2 wyłożyć folią posmarować tylko dno masłem.Wlać ciasto i do ciepłego piekarnika wsunąć ma dwa razy większe urosnąć.Następnie 15 min piec w temp.150 st.c później nastawić170 i piec aż uznasz że już upieczone.
Bardzo ważne.....
drożdze mają w mleku z cukrem ruszyć ale Nie kipieć,,,,bo śmierdzą ,,,,lekko rosnące dodać do ciasta.

JA WYRABIAŁAM ROBOTEM CYK CYK I JUŻ.
Doooobre.