coś kulinarne mi nie wychodzą...
przepis
polędwicę wieprzową kroimy w plastry i lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy, przykrywamy szynką długo dojrzewającą i listkami szałwii, spinamy wykałaczkami. Smażymy krótko z obu stron, podlewamy białym, półwytrawnym winem i dusimy pod przykryciem 5 minut (najwyżej). Zdejmujemy eskalopki a na patelnię wrzucamy łyżkę zimnego masła, żeby sos się zagęścił...:))
pyszne:)
limba 2014-09-10
smakowicie wygląda .......poproszę o przepis ? :)
limba 2014-09-10
dziękuję :)
katka12 2014-09-10
nie tak źle:) może dodaj jakiś kolorek do dekoracji
agus63 2014-09-12
Dzięki! Za pomysł. Wszystko Ci wychodzi! A mnie już pomysłów zbrakło na zaspokojenie kulinarnych zachciewajek moich klientów.
A tu proszę! Podano na tacy... I polędwiczki są w promocji w jednym z marketów :)))
Pozdrowienia serdeczne!