Zaserwowałam dziś gołąbki...cóż ,zachwycano się,ale ja wolę z mięskiem.
Nadzienie z ryżu,pieczarek i soi...użyłam kapusty szpiczastej,roladki lekko obsmażyłam i ułożyłam w brytfance na pozostałych liściach....na to sos pomidorowy i do pieca...Po godzinie pieczenia w 180*C z termoobiegiem były gotowe...
Pozdrawiam zaglądających i miłego wieczoru życzę...:))
Ja dziś oglądam w 3D Avatar:))
Miałam jeszcze dopisać:
Die Tiere sind noch in dem Wald...
....bo gołąbki myśliwskie,czyli mięso w lesie:)))
halka 2016-11-20
Podobne,wegetariańskie gołąbki przygotowuję na Wigilię;używam kapustę włoską a nadzieniem jest kasza gryczana z pieczarkami.Wszystko zalewam sosem grzybowym...rodzina się zajada.
Miłego oglądania Dorotko....pozdrawiam.
milek4 2016-11-20
Ja również wolę te tradycyjne z mięsem, ale na ich widok skusiłbym się bez zastanowienia;)
lumixfz 2016-11-20
http://www.klubinteligencjipolskiej.pl/2016/11/skala-niewolnictwa-w-polsce-czemu-zarabiamy-4-x-mniej-niz-niemcy-przy-identycznych-cenach/
zadra 2016-11-21
Wegetariańskie też smaczne :)
ewjo66 2016-11-21
jeśli wegetariańskie to jest ok...mnie to nie przeszkadza...zwykle robię mięsne, bo w domu mięsożerni...
burek 2017-01-11
Lubię... ale jeść. Strasznie dużo przy tym roboty. Kiedyś zacząłem, ale zaraz zrezygnowałem i na talerzu było wszystko osobno. Osobno kapusta, osobno farsz. Też z mięskiem zresztą... :)))
kajus63 2017-03-14
Dużo u Ciebie fajnych zdjęć jedzenia.
Prowadzisz może blog kulinarny?
Porywam do ulubionych.
Pozdrawiam