Szef kuchni serwuje,,,

Szef kuchni serwuje,,,

"Okoń Morski z pieca" Rybka zwana jest też Labraks. Jak kupowałem mango w Biedronce, to kupiłem też Okonia. Kiedyś pokazywałem go pieczonego z czerwonymi grejpfrutami. Jest na górze 8 strony, dzisiaj z pieczonymi cytrynami.

Za te dwa dałem 13,00zł. Ryba jest wspaniała, o białym delikatnym mięsie. Jedząc tego okonia, popijając białym francuskim Rieslingiem, poczułem się jak w restauracji nad Morzem Śródziemnym.
Jest rewelacyjny, gorąco polecam.

Tylko go nie wysuszcie w piecu. W rozgrzanym piekarniku wystarczy mu 10-12 minut. Przed podaniem koniecznie skrop cytryną i oliwą z oliwek. Upieczone oczka zawsze troszkę odejmują apetytu. Warto je czymś zastąpić,,u mnie przekrojona oliwka.


Jeżeli mieszkasz w okolicy Szczecina, wyprawiasz jakiekolwiek przyjęcie, chętnie pomogę. A może po prostu chcesz zrobić wiosennego grilla dla Przyjaciół w ogrodzie? Może boisz się o koszty? Najlepiej zapytaj,,,

dodane na fotoforum:

owca47

owca47 2013-03-13

mniam! coś dla mnie

viki10

viki10 2013-03-13

ale mi smaka narobiłeś ;)

anana57

anana57 2013-03-13

o to ja płacę w Piotrze i Pawle około w tej chwili 40 zł ..okoń nilowy - wspaniały najlepiej lubię z ryb..

migi80

migi80 2013-03-13

ale robisz smaka;))
kusiciel;)

elkat

elkat 2013-03-13

Zjadłabym z chęcią, muszę kupić rybkę :)

kot54

kot54 2013-03-13

POEZJA....jem bo lubię ...

czarewa

czarewa 2013-03-13

no to lecę, do Biedronki ;)))

jesorek

jesorek 2013-03-13

zajebiście wygląda i zapewne jedząc go się ma niebo w gębie ;)

elcia72

elcia72 2013-03-13

Witam serdecznie i pozdrawiam.Miłego dnia .

smyk5

smyk5 2013-03-13

a podobno owoce i warzywa najlepsze z Lidla- u Ciebie to wszystko wygląda tak wspaniale, apetycznie-slinka zawsze cieknie :)

ankaaa

ankaaa 2013-03-13

Serdecznie pozdrawiam i życzę miłej środy :))

atomoje

atomoje 2013-03-13

Nieustająco można nacieszyć nie tylko podniebienie ale i oczy ale czy coś się zmieniło, zdjęcia tylko na domowej zastawie?

llxvqq

llxvqq 2013-03-13

fajnie oczy odbierają więc są smaczne,ja dziś miałem placki dyniowe ,zamiast ziemniaczanych .

oliwkaa

oliwkaa 2013-03-13

Fajnie mu oczy zrobileś !
OPTYK ;0)))

llxvqq

llxvqq 2013-03-13

i rozmaryn dodaje uroku , oj moja ,,,,,,,, .

bunio

bunio 2013-03-13

super:-)

llxvqq

llxvqq 2013-03-13

re;dynia przeleżała w piwnicy .

jaworr

jaworr 2013-03-13

Najczęściej robię pstrągi prosto od hodowcy....:))
Piekę, ale bez głów.... jakoś nie mogę...

evita

evita 2013-03-13

Pięknie podana ryba...

grazyna

grazyna 2013-03-13

coś dla mnie ....super....pozdrawiam

dobrunia

dobrunia 2013-03-13

... czaruję nie bardziej niż Ty ... tak mnie wzięła ochota na tego morskiego okonia, że aż w dołku ściska :))) ... szkoda, że nie mieszkam w Szczecinie, bo już bym u Ciebie była ... mniammmmm :)

eliszka

eliszka 2013-03-13

można go usmażyc i na chwilę do pieca ...a w miedzy czasie przygotowac surówkę..jesteśmy krajem nadmorskim,mamy piękne jeziora a wciąz ze swieża rybą problem i ceny tez nie wszędzie przystępne..:(

pola6

pola6 2013-03-13

Wygląda smakowicie!
Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia.

lanna

lanna 2013-03-13

re.juz nie wspomne o tych czarach ..:)))

adamusk

adamusk 2013-03-13

pro po komentarza u kolegi z garnka tatuażu nie da się zmazać tatuaż to nie tylko obrazek to też wspomnienia !!

lobuzia

lobuzia 2013-03-13

....juz jedna ukradlam...pycha;)!!!!!

ninka57

ninka57 2013-03-13

Pieknie podana rybka...smakowitosci...
pozdrawiam:)

halka

halka 2013-03-13

Ale sobie dogadzasz...bardzo apetycznie to wygląda;pozdrawiam.

teo29

teo29 2013-03-13

uwielbiam :)

wiska

wiska 2013-03-13

Chyba jeszcze nie jadłam okonia...jeśli tak zachwalasz, to musi być dobry,wypróbuję kiedyś...pozdrawiam i życzę słońca:)

katka12

katka12 2013-03-13

niestety, ja mieszkam za daleko...

elcia

elcia 2013-03-13

My rodzina pelikanów z chęcią zjemy taka rybkę. Moskiego okonia jeszcze nie jadłam.

jusiap

jusiap 2013-03-13

REWELACJA :))))

owca47

owca47 2013-03-13

re: moje futra bardzo lubią rybki, ale nie wiedziałem czy się nie obrazisz jeśli napiszę: coś dla mnie i dla moich .. kotów

jasiu46

jasiu46 2013-03-13

A jak ze świeżością,bo to różnie bywa. A tego okonia widziałem pakowanego w folię więc ani węch,ani skrzela i wgniatanie nie wiele daje.? Widzę,że go ponacinałeś. Co dajesz w nacięcia.

malgo24

malgo24 2013-03-13

To lubię .......i rzeczywiście trochę wysuszałam rybę do tej pory

alkaa

alkaa 2013-03-13

a jutro będę w Biedronce...złowię okonia...

hania44

hania44 2013-03-14

Bardzo smakowity! :)

marcusx

marcusx 2013-03-14

Wyglądają zachęcająco i zdjęcie świetne!

ruda51

ruda51 2013-03-14

..ryby w każdej postaci :)

isia222

isia222 2013-03-14

wygląda super z ta chrupiąca skórką

bryza

bryza 2013-03-15

Świetna rybka :)

gracha1

gracha1 2013-03-15

Co za oczy !

elza100

elza100 2013-03-15

Smakowite...

askaaco

askaaco 2013-03-16

Rybka zawsze :)Smakowicie wygląda:)

olofs

olofs 2013-03-16

No rybą to strasznie podrażniłeś moje kubki smakowe.

ada00

ada00 2013-03-17

Tak ryba... jeszcze taka godna każdego wystawnego stołu... mniam!

ada00

ada00 2013-03-17

no tak.... regulamin... ale i tak wspominam ciepło wczesą jesień kiedy słońce i mgła się przeplatają :)

deniska

deniska 2013-03-17

Dzięki za reklamą..muszę skorzystac..Pozdrawiam..

azparis

azparis 2013-03-22

Riesling dans le sud de la France ? lol un rêve...decidement

dodaj komentarz

kolejne >