Kuchenne inspiracje Piatala.
Słyszałem wczoraj, że oprócz dyniowej przydałaby się w karcie też inna zupa. Jak wszystko w Winebar, smak tej zupy musi być wyjątkowy. Pierwszy raz zrobiłem dzisiaj krem z zielonych pomidorów i smak mnie zachwycił.To będzie moja propozycja dla Szefostwa,,,
Krem z zielonych pomidorów, z parmezanem i pieczonym boczkiem, prażone ziarenka słonecznika. Do przystrojenia pieczone pomidorki daktylowe i rukola.
dodane na fotoforum:
wandy 2014-09-14
Ogladajac Twoje propozycje na przekaski troszke sie zamyslilam.....hmmmm.....dlaczego takich nie ma u nas?
jest wiele winiarni gdzie chetnie spotykaja sie smakosze tego wspanialego trunku (nailepsze wina swiata...tam zagladam najczesciej) a jednak nie ma zadnych propozycji przekasek...a przeciez napewno posiedzialabym dluzej gdybym cosik przegryzla :)
podziwiam wiec dalej Twoje przekaski i wyobrazam sobie ich smak. Pozdrawiam milo. Wanda
hania44 2014-09-14
Nigdy czegoś podobnego nie jadłam ani nie widziałam! :) Pomysł zachwycający a smak bardzo intrygujący! :) Wygląda na bardzo pyszny! :)
Gratulacje za talent! :):):)
cru73 2014-09-14
Mmmniam. Ja dziś zrobiłam cukiniową - z żółtej cukinii. Podałam z serem feta i grzankami:)
lisek52 2014-09-14
Proszę proszę...zupka pomidorowa ale zielona.
Z takim talentem to trzeba się urodzić...pozdrawiam:))
slav43 2014-09-14
Mnie sie to podoba.:)
gracha1 2014-09-14
Jak patrzę co "wyprawiasz" to jestem pewna, że powalisz Szefostwo na kolana, a gości knajpy wprawisz w kulinarne osłupienie. Pozdrawiam Sławku i życzę miłego wieczoru :))