... paszteciki :-)

... paszteciki :-)

https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1056/852/


Składniki: 0,5 kg mięsa z rosołu (produkt uboczny po gotowaniu zupy), marchew (może być ta z rosołu), pietruszka, seler, por, sól, pieprz, cebula, oliwki.

Przepis: gotowane mięsko wołowe, wieprzowe przekręcamy przez maszynkę z dodatkiem marchewki, pietruszki selera, pora ... taką warzywno - mięsną papkę przyprawiamy solą, pieprzem, (tym co lubimy) dodajemy na patelnie gdzie wcześniej dusiliśmy cebulkę, startą marchewkę (duże oczka tarki). Farsz ma być dość ścisły następnie dodajemy oliwki (jak można bez oliwek ?)

Farsz mięsny można użyć do pierogów, pasztecików lub zapiec w cieście francuskim

dodane na fotoforum:

lisek52

lisek52 2012-02-23

Super pomysł...pozdrawiam:))

dodaj komentarz

kolejne >