sarnina ...

sarnina ...

... żeberka, mięso najlepiej jak jest mrożone, peklujemy w soli peklowej z dodatkiem listka zmiażdżonego ziela, pieprzu i goździków około 24 godzin. następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na dużym ogniu. przekładamy do garnka lub prodiża podlewamy wodą i dusimy do miękkości, następnie dodajemy cebule i dusimy jeszcze kilkanaście minut.
-warunki polowe na działce, więc mięsko było duszone w prodiżu ;-) ale można też w żaroodpornym naczyniu bądź w rękawie do pieczenia.

dodane na fotoforum:

anika77

anika77 2010-03-22

Mniammm.... żeberka, ale dlaczego z cebulą...? :)))))

pinecha

pinecha 2010-03-22

... lubię cebulkę, dodać do dziczyzny ;-)

kot54

kot54 2010-03-22

dawać ten garnek do nas,bo oczy bolą od patrzenia,miłego dzionka.

maxmen

maxmen 2010-03-22

Cebula lubi dziczyznę... :)))

pinecha

pinecha 2010-03-22

zgadza się Maxiu, bez zbędnych i niepotrzebnych przypraw
-cebula, sól, pieprz, ziele, goździk i listek i smak dzikiego mięsa ;-)

lila08

lila08 2010-03-22

raz w życiu jadłam sarninę-w Czechach w restauracji była pyszna,ale podejrzewam ,że Twoja pyszniejsza ;)))na działce ...
miłego dzionka :)))

nika81

nika81 2010-03-22

Już mi slinka leci!

dodaj komentarz

kolejne >