... żeberka, mięso najlepiej jak jest mrożone, peklujemy w soli peklowej z dodatkiem listka zmiażdżonego ziela, pieprzu i goździków około 24 godzin. następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na dużym ogniu. przekładamy do garnka lub prodiża podlewamy wodą i dusimy do miękkości, następnie dodajemy cebule i dusimy jeszcze kilkanaście minut.
-warunki polowe na działce, więc mięsko było duszone w prodiżu ;-) ale można też w żaroodpornym naczyniu bądź w rękawie do pieczenia.
dodane na fotoforum:
kot54 2010-03-22
dawać ten garnek do nas,bo oczy bolą od patrzenia,miłego dzionka.
maxmen 2010-03-22
Cebula lubi dziczyznę... :)))
pinecha 2010-03-22
zgadza się Maxiu, bez zbędnych i niepotrzebnych przypraw
-cebula, sól, pieprz, ziele, goździk i listek i smak dzikiego mięsa ;-)
lila08 2010-03-22
raz w życiu jadłam sarninę-w Czechach w restauracji była pyszna,ale podejrzewam ,że Twoja pyszniejsza ;)))na działce ...
miłego dzionka :)))
nika81 2010-03-22
Już mi slinka leci!