Kozak

Kozak

„Grzyby są lekkostrawne. Ale nie można ich jeść na noc ani z mięsem. Nie zbiera się grzybów starych, lecz tylko młode, wtedy są lepiej przyswajalne. Proszę nie wierzyć w obiegowe opinie , że nie mają żadnej wartości. Zawierają witaminy A, D, E, K oraz z grupy B. To właśnie dzięki obecności witaminy D zapobiegają krzywicy u dzieci, a u dorosłych osteoporozie. Mają równierz pozytywny wpływ na pracę układu hormonalnego, nerwowego i krwionośnego. Witaminy są rozpuszczalne w tłuszczach, wymagają więc dodania do grzybów odrobiny tłuszczu. Dlatego rydze lub kanie smaży się na maśle, a do zupy z prawdziwków trzeba dodać odrobinę śmietany. Mają też wiele mikroelementów: selen, jod, cynk, potas, fosfor i wapń. Dlatego u panów zapobiegają kłopotom z prostatą, a panią zapewniają piękną skórę i błyszczące włosy. Mieszkańcy miast powinni jeść grzyby, bo oczyszczają organizm z toksyn. Osobą lubiącym słodycze grzyby pomogą zredukować ich szkodliwe działanie. Wszystkim zaś wzmocnią kości, zęby i mięsień sercowy.''
Urszula L. Kwiatek bioenergoterapeutka

dodane na fotoforum:

bogdan1

bogdan1 2009-07-29

TAK CZERWONOGŁOWIEC- SZLACHETNY.

garru

garru 2009-07-30

właśnie takie zbierać i zjadać kocham bardzo;-))

garru

garru 2009-07-30

dzięki za dodanie na fotoforum - pozdrawiam:-))

dodaj komentarz

kolejne >