zaczynamy!

zaczynamy!

Jak każdego roku przyszła pora na przetwory. Ja zaczynam od syropu z kwiatów czarnego bzu.

maria57

maria57 2017-06-16

no i koniecznie zachować pyłek - ten podobno ma największą wartość - najlepiej robić to na płóciennym prześcieradle lub ogromnej płachcie
tego wszystkiego dowiedziałam się w Garnku

halinag

halinag 2017-06-16

Z kwiatów nie robiłam:))

barossa

barossa 2017-06-17

Już zrobiłam.U mnie bez już przekwita:)

babcia1

babcia1 2017-06-17

a ja zaczęłam od syropu z mniszka potem świeczki sosnowe no i kwiaty z czarnego bzu tak że 3 syropki już zrobione w spiżarce teraz poczekam na owoce czarnego bzu i na aronię!!

jesem65

jesem65 2017-06-17

Już mam!!

adusiaz

adusiaz 2017-06-17

Aż tutaj pachnie :)

olga84

olga84 2017-06-17

Pyszny wyszedł. ..

dodaj komentarz

kolejne >