udziec z indyka ze śliwką zaraz po upieczeniu:)

udziec z indyka ze śliwką zaraz po upieczeniu:)

Potrzebny jest spory kawałek udzca z indyka bez kości(taki żeby łatwo dał się zwinąc w roladkę).Nacieramy przyprawami jakie kto lubi(ja dałam sól,pieprz,czosnek)zostawiamy przez noc w lodówce.Nastepnego dnia moczymy w ciepłej wodzie śliwki,rozkładamy płat mięsa,rozkładamy śliwki,rolujemy i wiążemy sznurkiem.Pieczemy w około 150-180st przez jakąs godzinę(ja mam piecyk halogenowy musiałam czesto odwracać bo piecze tylko z góry,jezeli macie piekarnik z rusztem grilowym to mysle,ze nie trzeba odwracać,ale to musicie wypróbować.Smacznego:)))

dodane na fotoforum:

halinag

halinag 2009-02-05

wygląda smacznie

mistic

mistic 2009-02-05

smacznego!!!!!!!!!!
i przecudniastego dzionka..:***

dalia22

dalia22 2009-02-05

OO:) a gdzie przepis?:)))))

peter31

peter31 2009-02-05

Przepis by sie przydał może coś takiego spróbuje zrobić na Sobotni obiad choć przy moich zdolnościach kulinarnych nie daje gwarancji czy się uda :-)

reni1

reni1 2009-02-05

pyszny..dobrej nocy:)

seba13

seba13 2009-02-05

wymiekam na taki widok a nie umiem zrobic:(dobranoc:)

rozanka

rozanka 2009-02-05

to nic trudnego:)))

pinecha

pinecha 2009-02-11

wygląda super ! :-)

dodaj komentarz

kolejne >