cappucino

cappucino

biszkopt:

8 jajek
szklanka cukru
8 łyżek mąki tortowej
4 łyżki kakao
2 łyżki proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka i cukier , a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Tak przygotowane ciasto piec w temp. 160

Ciasto kokosowe:
20 dag kokosu
5 białek
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem. dodać kokos, wymieszany z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać łyżką. Piec na blaszce, wyłożonej pergaminem, w temp. 150

Krem:
5 żółtek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2łyżki mąki pszennej
cukier waniliowy
pół szklanki cukru
pół litra mleka
kostka margaryny
3 torebki kawy capuccino dowolnym smaku

Odlać pół szklanki mleka i wymieszać w nim obydwie mąki i żółtka . pozostałe mleko zagotować z cukrem oraz cukrem waniliowym i wlać rozrobioną mąkę. Tak przygotowany budyń ostudzić . Następnie utrzeć margarynę i dodawać po łyżce zimnego bu budyniu. na koniec wsypać kawę capuccino i wymieszać .
Biszkopt przekroić na dwie części i przekładać: biszkopt, krem,ciasto kokosowe,krem,biszkopt. Porcja na dużą blachę.
SMACZNEGO!!!!

dodane na fotoforum:

danwi66

danwi66 2011-10-06

wzięłam przepis..może coś tam jutro wymyślę...:)..pochwalę się jak wyjdzie:)...milutkiego:)

lanta21

lanta21 2017-02-22

pycha

dodaj komentarz

kolejne >