jeszcze tylko nie próbowałam robić spirytusu:)
dodane na fotoforum:
trauner 2009-08-09
Dobrze ten Romek z Toba ma. Bedzie miał lepiej jak i tego sie nauczysz :)))))
oto pomocny sprzęt :
http://www.allegro.pl/item701098235_destylator_alkohol_woda_rektyfikacja_stal.html
dasdan 2009-08-10
napewno musi być smaczny, chlebek oczywiście
bo spirytus to swoją drogą ;)
obecny 2009-08-27
zdane problem:) 10l wody+3kg cukru+2-3kg ziemniaków(może być nawet groch lub marchewka)+ ~100gr drożdży piekarskich (można użyć winne lub gorzelnicze ale niema potrzeby;) powinno być gotowe w 2-4 tygodnie a i pamiętać aby trzymać zacier w ~20 stopniach C a potem no cóż powolutku destylować.....oczywiście nie namawiam do nielegalnych akcji które mogły by zabrać część zyskom wielkim korporacjom gorzelniczym ;)
spoko73 2009-08-30
A ja to już chyba wszystko SAMA próbowałam upitrasić - mam takie zrywy, raz do pieczenia chleba, za jakiś czas do robienia wszelkich przetworów, potem ciasta i inne słodkości... ;)
spawacz 2009-08-31
spróbuj spiryt z kukułkami jes super
obecny 2009-09-04
tak naprawde jak mi sié spieszylo to i po tygodniu przepédziem i nikt nienazekal ;)