* 5 jajek
* 3/4 szkl. cukru
* 3/4 szkl. mąki
* 1/4 szkl. maki ziemniaczanej
-----------------
Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier, następnie żółtka. Ciasto należy miksować na wolnych obrotach. Dodać razem przesiane mąki i dokładnie zmiksować z ciastem. Ciasto wlać do natłuszczonej formy wysypanej bułką tartą. Piec w 160-170 stopniach przez 30-40 min.
_________________________________
Nie wiem na jaką formę są to proporcje, ja robiąc ten biszkopt pierwszy raz wlałem go do tortownicy o średnicy 22 cm, biszkopt wyrósł piękny i można było go przekroić nawet na 4 płaty.
dodane na fotoforum:
alka10 2012-06-11
TO JA POPROSZĘ O TEN PRZEPIS-TEŻ CIĄGLE SZUKAM DOBREGO PRZEPISU I TAK WYGLĄDAJĄCEGO W SRODKU NIE ZNALAZŁAM-POZDRAWIAM I DZIĘKUJE:))