skalnik 2018-04-26
Spróbuj bardzo smaczne, w smaku podobne do piernika, ale bardzo puszyste i w ogóle nie wyczuwa się marchewki.
skalnik 2018-04-26
PRZEPIS
Składniki:
• 2 szklanki startej marchewki na drobnych oczkach ( surowej )
• 2 szklanki mąki
• 4 jajka duże
• 1 szklanka oleju
• 1,5 szklanki cukru
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2 łyżeczki sody
• 2 łyżeczki cynamonu
• pół łyżeczki soli
Jajka dobrze wymieszać z cukrem, dodać mąkę i wszystkie przyprawy. Wlać olej, na końcu dodać marchewkę, dokładnie wmieszać. Wylać na blachę do pieczenia i piec w temperaturze około 180 stopni przez 50 do60 minut. Po wystygnięciu przekroić i przełożyć kremem jaki się lubi. Górę posmarować resztą kremu i ozdobić czekoladą.