Moje dzisiejsze połowy......na targu.

Moje dzisiejsze połowy......na targu.

Jeden gratis.... :):)
Wypatrosiłam ,doprawiłam i co dalej....
wiem,na patelnię, a może ktoś wie inaczej.
https://www.youtube.com/watch?v=9a4sGouU_ww

piatal

piatal 2010-11-26

to będzie rybka smażona,,też bardzo lubię,,,

maniek1

maniek1 2010-11-26

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ.Miłego wieczorka życzę przy kompie,
albo z rodzinka:))

halinag

halinag 2010-11-26

będzie pyszna

maly702

maly702 2010-11-26

szkoda ze wypatroszyłas i przyprawilas ja bym propomował puscic do rzeki;-))))

slawa1

slawa1 2010-11-26

...i maly 702...by ją złowił:):):)

tebojan

tebojan 2010-11-26

http://www.youtube.com/watch?v=dFttaXuC0BM Wiem: Skoczyć po flaszkę bo rybka lubi pływać...

slawa1

slawa1 2010-11-26

:)

lilaroza

lilaroza 2010-11-26

Polecam w śmietanie z koperkiem, dzisiaj tak robiłam liny :):)
pozdrawiam wieczorkiem :)

syla72

syla72 2010-11-26

nie mam pojęcia ale smacznego życzę

maria19

maria19 2010-11-26

Smacznego:)

theresa

theresa 2010-11-26

karpi nie lubie,wole inna rybe.

pantoja

pantoja 2010-11-26

Mniamuśne. Nie kupuję calych rybek bo nie wypatrzoszę za nic w świecie (muszę zawsze prosić osobistego o "operację" na rybie:)

kwiatek

kwiatek 2010-11-26

jestem oberwana Zdzisiu po wysłuchanie kabaretu a rybki ... juz ty wiesz co z nimi zrobić - dobra z ciebie gospocha - miłego wieczoru!

maria10

maria10 2010-11-26

....ja lubię karpia smażonego w jajku i bułce na tłuszczu... ale robię to tylko w Wigilię...... a w ciągu roku to robię rybki solę albo pangę w jarzynach... marchewka, pietruszka, seler, cebula , sól i pieprz.... jarzyny ucieram na tarce na grubych oczkach, cebule kroje w kostkę, solę i pieprzę mieszam dokładnie wszystkie jarzyny i zalewam to wodą zmieszaną z łyżeczką do herbaty mąki a po rozmieszaniu dodaję śmietanę 18% mieszam z jarzynami a na to wszystko układam rybką i gotuję 20 - 30 min. pod przykryciem... a następnie dodaję koperku i zostawiam przez 5 min. pod przykryciem aby nabrały zapachu..... karpia można również zrobić w kapuście kiszonej.... najlepiej dwa dni przed jedzeniem wtedy kości nawet można jeść bo są bardzo miękkie... ugotowaną kapustę podzielić na pół przełożyć do rondla lub dużej patelni jedną połowę na wierzch położyć rybę i przykryć drugą warstwę kapusty.... pogotować z 15 -minut i odstawić do pr...

maria10

maria10 2010-11-26

.... i odstawić do przestudzenia a później w chłodne miejsce lub do lodówki na 2 -3 dni aby rybka dobrze przeszła kapustą .... .życzę smacznego.... pozdrawiam:)))

john61

john61 2010-11-26

Wypatroszyłaś,doprawiłaś,usmażyłaś,a teraz na talerzyk i na kolację mniam,mniam.Pięknych snów życzę.

bea01

bea01 2010-11-26

Ja zawsze na wigilię robię karpia w pieczarkach, pieczonego. Piekę całą blachę, bo rodzina chce dużo. Bardzo pyszne danie i lżej strawne od smażonego. Jeśli chcesz przepis, to daj znać, napiszę Ci na priv...

slawa1

slawa1 2010-11-26

Moi kochani to są karasie,ja też się nabrałam ,niedawno mąż mnie uświadomił.Kupiłam z myślą o wigilii.Trudno zje się przy okazji na pewno będą smaczne.Dziękuje za ciekawe przepisy ---wykorzystam.

pamela5

pamela5 2010-11-27

Mam fajny przepis na płaty z karasia pieczone w folii
aluminiowej;-))

Płaty natrzeć lekko przyprawami i posolić. Położyć na folię aluminiową, na nie łyżkę lub dwie gęstej śmietany i zawinąć.
Ułożyć na blasze i zapiekać w piekarniku. Piec w zależności od wielkości płatów. Po upieczeniu są pyszne:-)))

slawa1

slawa1 2010-11-29

:)dziękuję:)

dodaj komentarz

kolejne >