Bakłażan zapiekany

Bakłażan zapiekany

Przepis z netu:
Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć w środku i lekko posolić. Środek nie będzie nam już potrzebny.
Na patelni podsmażyć mięso mielone, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę, kilka pieczarek pokrojonych w plasterki, wycisnąć czosnek (wedle gustu, ile kto lubi), zalać krojonymi pomidorami z puszki. Przyprawić do smaku pieprzem, papryką, bazylią, solą, oregano. Smażyć aż się usmaży :)
Gotowy farsz położyć w wydrążone bakłażany i z wierzchu posypać starym żółtym serem. Potem już tylko do piekarnika, aż bakłażany będą miękkie, czyli około 15-20 minut.

ewci1

ewci1 2012-06-09

Pysznosci :)))tez wczoraj robilam ,nie zdazylam jeszcze fotki zrobic:)
milej soboty:)

oya04

oya04 2012-06-18

ciekawie wyglada )

pinecha

pinecha 2013-11-26

... uwielbiam, i często robię

ewika36

ewika36 2014-03-18

można wiedzieć z czego jest farsz do bakłażana

dodaj komentarz

kolejne >