1 kg mrożonych, krojonych flaków(wołowych)
0,5 kg mięsa wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
imbir
majeranek
Flaki opłukać kilkakrotnie, następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa,mięso, liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego,zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć mięso – mięso pokroić i dołożyć do flaków.Doprawić do smaku.
dodane na fotoforum:
magdabo 2010-09-01
Ale ma zachcianki ....
amarmad 2010-09-01
oj ja też bym zjadł, właśnie rozmawialiśmy przy obiedzie o flaczkach, mniam, mniam
alfreda 2010-09-01
smacznego
gotujmy 2010-09-01
Też bym zjadła !!!
aaggaaa 2010-09-01
:):):)
Oj mnie też by się zachciało...zrobiłaś mi apetyt...lubię...
Pozdrawiam cieplutko...
Przyjemnego wieczoru...
bea01 2010-09-01
Flaki też bardzo lubię... smakowicie wyglądają...
maxmen 2010-09-01
Hahaha... też bym chętnie takie flaczki skonsumował...pychota. :)
artdora 2010-09-02
Powiem szczerze,że gdy zerknęłam w Twój talerz to i mi zachciało się flaków...no i co teraz???
amarmad 2010-09-20
No pikantne flaki to lubią być w parze z ... czymś mocniejszym... no nie ma wyjścia. hahahaha