Pierogi z kiszoną kapustą

Pierogi z kiszoną kapustą

Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

dodane na fotoforum:

babka50

babka50 2010-10-15

Pychotka ... pozdrawiam:))

ijkk1

ijkk1 2010-10-15

idę do Bożenki na obiadek,będę wieczorem jak pojem hi hi (*,*)

anet36

anet36 2010-10-15

Witam,pyszne pierożki,ja robię miesno kapuściane.Z samą kapustą nie robiam jeszcze.Pozdrawiam i milego wieczorku życzę.

magdabo

magdabo 2010-10-15

Łał ... ale bym zjadła ...

lujaro4

lujaro4 2010-10-15

Chyba się wezmę za robotę, a może gołąbki?

jaworr

jaworr 2010-10-15

apetycznie u Ciebie.... super.....:)

theresa

theresa 2010-10-15

pyszne i jakie ladne u ciebie....

iwanka1

iwanka1 2010-10-15

Chyba zrobię sobie takie same.

claud08

claud08 2010-10-16

Najlepsze na Boże Narodzenie, ale jeszcze suszone grzybki do tego

lunio

lunio 2010-10-17

Czarodziejka nasza!!!!!!!!!!!!!!

kalla

kalla 2010-10-18

Wygladają smakowicie, a kojarząc z dzisiejszym mrozikiem wigilią powiało.Miłego dnia.

halinag

halinag 2010-10-22

ulubione mojego syna

dodaj komentarz

kolejne >