Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
babka50 2010-10-15
Pychotka ... pozdrawiam:))
anet36 2010-10-15
Witam,pyszne pierożki,ja robię miesno kapuściane.Z samą kapustą nie robiam jeszcze.Pozdrawiam i milego wieczorku życzę.
magdabo 2010-10-15
Łał ... ale bym zjadła ...
iwanka1 2010-10-15
Chyba zrobię sobie takie same.
claud08 2010-10-16
Najlepsze na Boże Narodzenie, ale jeszcze suszone grzybki do tego
lunio 2010-10-17
Czarodziejka nasza!!!!!!!!!!!!!!
kalla 2010-10-18
Wygladają smakowicie, a kojarząc z dzisiejszym mrozikiem wigilią powiało.Miłego dnia.