1/2 kg karkówki
1/2 kg kiszonej kapusty
1/2 kg ziemniaków
średnia marchewka
garść suszonych grzybów
10 - 15 dag boczku
średnia cebula
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
kminek
majeranek, sól
W garnku zagotować wodę dodać pokrojone mięso i namoczone grzyby,gotować ok 30 min.dodać kapustę kiszoną liście laurowe,ziele angielskie dużą szczyptę kminku soli i pieprzu do smaku.Gotować do miękkości.W osobnym garnku ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę.Boczek przesmażyć na patelni.Do kapuśniaku dodać boczek i ziemniaki z marchewką jeszcze chwilę razem gotować doprawić do smaku.
Pod koniec gotowania dodałam łyżkę przecieru pomidorowego .
dodane na fotoforum:
beata3 2011-05-10
Moja cicha, droga przyjaciółko
Takich, jak Ty, jest niewiele.
Jesteś jak pączek dzikiej róży,
taki nie za mały, nie za duży.
Jesteś jak promyczek słońca o świcie,
który człowiekowi i zwierzakom rozwesela życie.
Świat bez Ciebie byłby bardzo nudny,
a każdy problem bardzo trudny.
kot54 2011-05-10
kapuśniak zawsze i wciąż....pychota....
Pozdrawiam :)
aguta11 2011-05-10
Kapuszniaczek zawsze wogole zupki kwasne teraz maja powodzenie jak tak cieplo...u mnie w domku...pozdrawiam:)
magdabo 2011-05-10
Uwielbiam kwaśny ...
kaaczor 2011-09-03
Tez lubię, ale ....:))