TAKIE KASKI MIĘSNE Z DIPEM TO WSPANIAŁA PRZEGRYZKA DLA MŁODZIEŻY I NIE TYLKO....
1 kg piersi z kurczaka
2 jajka
bułka tarta
mąka
tłuszcz do smażenia
filety pokroić na paski,oprószyć solą i pieprzem.
paski mięsa maczać w mące-jajku-bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron,osączyć z tłuszczu,wystudzić.
(do bułki tartej do panierowania można dodać 2-3 łyżki startego parmezanu lub ziaren sezamu )
2 ogórki kiszone
2 ogórki świeże
3 ząbki czosnku
cebula
łyżka majonezu
keczup pikantny
łyżka posiekanej natki pietruszki
świeże i kiszone ogórki razem ze skórką oraz cebulę zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej,czosnek przecisnąć przez praskę,dodać zieleninę,majonez i tyle keczupu aby sos był dość gęsty.Ewentualnie doprawić solą ,pieprzem i papryką...SMACZNEGO!!
dodane na fotoforum:
aguta11 2011-05-10
Moje córy tez lubia te kaski... moga je jesc codziennie...teraz to juz same sobie je robia:)sa pyszne:)
magdabo 2011-05-10
O , to jest superrr , bardzo je lubię ...)
kot54 2011-05-10
Dobre coś takiego....mniam....