Pierogi z kiszoną kapustą

Pierogi z kiszoną kapustą

Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

dodane na fotoforum:

xxena

xxena 2011-05-13

pyszne, smacznego życzę :)

ireneus

ireneus 2011-05-13

Dzięki za obiadek dawno takich nie jadłem.

beata3

beata3 2011-05-13

Nie zawsze można kochać
nie zawsze wylewać łzy
lecz można zostać
Przyjaciółmi tak jak ja i ty :))

lunio

lunio 2011-05-13

a ja ruskie:))))))
uwielbiam pierogi z każdym farszem:)))

agus35

agus35 2011-05-13

ale bym sie z chęcia wprosiła na te pierozki:)))

danka1

danka1 2011-05-13

smacznego

kot54

kot54 2011-05-13

Pyszne pierożki......smacznego :)

lujaro4

lujaro4 2011-05-13

Pierożki jeszcze bardziej uwielbiam, ale jeszcze nie wolno mi robić...

efrost

efrost 2011-05-13

mniamm..

lila08

lila08 2011-05-13

uwielbiam...dawno nie robiłam...
pozdrowionka :)))

jaworr

jaworr 2011-05-13

Pyszny obiadek.... z kapustką to lubię....:))

fluoryt

fluoryt 2011-05-14

ojj ide na śniadanko bo ślinka cieknie przez te smakowite zdjecie!

umila

umila 2011-05-14

pycha pierożki....:)

magdabo

magdabo 2011-05-15

I u mnie często pierogi bywają ...

halinag

halinag 2011-05-15

wspaniałe pierogi

theresa

theresa 2011-05-15

pycha sa z mloda kapustka...jadlam dzisiaj.

dodaj komentarz

kolejne >