1,2 kg wieprzowiny
2 cebule pokrojone w kostkę
2 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
łyżka masła
sól, pieprz,papryka słodka
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami na patelni Cebulę podsmażyć.Obsmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą dodać podsmażoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować, aż mięso zmięknie,z mąki i masła zrobić złotą zasmażkę i zagęścić sos oraz zabielić śmietaną, doprawić solą , pieprzem i papryką.
dodane na fotoforum:
gosku 2011-08-23
o... nie ... przechodze na diete ....ale najpierw zje to drugie pyszne danie...
jaworr 2011-08-23
ja po takiej zupie pełnej talerza nie potrzebuję nawet drugiego dania....oddam głodnym...:))
jacklin 2011-08-24
OJJJJ!!! To luuubieee...
magdabo 2011-08-24
pyszne mięsko ...