50 dag mąki
50 dag twarogu
10 dag margaryny
2 łyżki śmietany
3 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować na grubość 5 mm.wykrawać od szklanki koła a w nich kieliszkiem wyciąć otwory.Piec w głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron,osączyć na bibule,posypać cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
ewka67 2011-11-08
Ale z Ciebie spryciula.....:))
babka50 2011-11-08
Ojjj !!! pychotki ............
agagi 2011-11-08
Ale pyszniutkie :)) Ja jeszcze grubo przed obiadem, ale na oponke zawsze sie skusze :)) Pozdrawiam!
gosku 2011-11-08
no... az mi slinka leci...
kot54 2011-11-08
ale piękne oponki...:))
magdabo 2011-11-09
to ja jedną , dwie lub pięć poproszę , albo wszystkie ... mniam !