Główkę kapusty sparzyć zdjąć liście,pościnać grube nerwy...
2 szklanki ryżu ugotować na sypko,dodać 1 kg mielonego mięsa z łopatki,
dużą cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na łyżce oleju,soli i pieprzu do smaku,farsz wymieszać i zawijać w wcześniej przygotowane liście kapusty.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać łyżką wegety i całość zalać szklanką wody...wstawić do pieca na 80 min...w 200 °C...w między czasie przewracam gołąbki na drugą stronę by ze wszystkich stron się ładnie przyrumieniły...Podawać z sosem np...pomidorowym lub grzybowym.
dodane na fotoforum:
jaworr 2012-02-25
Smaku Bożenko narobiłaś i tyle.... takie apetyczne to foto..:))
miłego sobotniego popołudnia życzę....
ewulka1 2012-02-25
Uwielbiam gołąbeczki....:))
danka1 2012-02-25
pyszne - i ja dawno ich nie robiłam
baygel1 2012-02-25
A mówiłaś ,że Ci się nie chce robic !pozdrawiam radośnie ,bo pogoda jaka jest sama widzisz :-D
magdabo 2012-02-26
Też uwielbiam gołąbki ...
aniolo 2012-02-26
Uwielbiam oglądać twoje zdjęcia zaraz apetytu dostaje,