1,2 kg wieprzowiny
2 cebule pokrojone w kostkę
2 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
łyżka masła
sól, pieprz,papryka słodka
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami na patelni Cebulę podsmażyć.Obsmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą dodać podsmażoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować, aż mięso zmięknie,z mąki i masła zrobić złotą zasmażkę i zagęścić sos oraz zabielić śmietaną, doprawić solą , pieprzem i papryką.
dodane na fotoforum:
zuza99 2012-08-13
Uwielbiam taki obiadek ale mąż nie lubi tej kaszy ,a dla siebie nie chce mi sie gotowac
.
jola42 2012-08-14
wieki juz nie jadłam laszy z gulaszem...
że nie wspomne o ogórasie:)
a bardzo lubię:)
amarmad 2012-08-19
Kasza gryczana z gulaszem a do tego ogóreczek, wszystko idealnie pasuje, mniam mniam :)