Maślak sitarz w marynacie

Maślak sitarz w marynacie

grzyby jednego gatunku
2-3 cebule

Grzyby oczyścić i umyć.Grzyby bez trzonów i całą obraną cebule zalać wodą i zagotować,gotować 30 minut po czym odcedzić,cebulę wyrzucić...

2 szklanki wody
1/3 szklanki octu 10%
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
5 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe

Wszystkie składniki zagotować i gotować 10 minut.Na wrzącą zalewę wrzucić wcześniej obgotowane grzyby,(można dodać plasterki marchewki krążki cebuli).Gotować 1 minutę i od razu przełożyć do słoiczków szybko zamknąć odstawić do wystygnięcia...nie wymagają pasteryzacji...

dodane na fotoforum:

iwanka1

iwanka1 2012-10-27

Moje sitarze zostały na działce i chyba robaczywieją. Nikomu się po nie nie chce jechać bo były tylko trzy.

ireneus

ireneus 2012-10-27

Będzie co jeść .Pozdrawiam życząc miłego wieczoru.

danka1

danka1 2012-10-27

To się napracowałaś - zima jak znalazł.

dodaj komentarz

kolejne >