Ruskie pierogi

Ruskie pierogi

Pół kg mąki
ok półtorej szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
zmielone gotowane ziemniaki
zmielony biały ser (ja lubię mocno serowe więc daję tyle samo ziemniaków co i sera)
cebulka drobno pokrojona przesmażona na odrobinie tłuszczu
sól, pieprz do smaku
Wszystko razem wymieszać...
Ciasto rozwałkować wykrawać szklanką krążki na każdy kłaść łyżeczkę nadzienia i sklejać pierogi...gotować w osolonym wrzątku ok.5 min.podawać okraszone skwareczkami z boczku lub zrumienioną cebulką...

dodane na fotoforum:

isia29

isia29 2013-10-19

pysznościowo ;) ,mniam

gniezno

gniezno 2013-10-19

smacynego sam bym zjadl

piatal

piatal 2013-10-19

zdecydowanie moje danie,,,

jmania

jmania 2013-10-19

muszę wreszcie i ja się przybrać do zrobienia tych pierogów

jonna

jonna 2013-10-19

Sporo pracy przy nich, ale każdemu smakują.....

jaworr

jaworr 2013-10-19

Pracochłonne i smaczne...:))

kimeraj

kimeraj 2013-10-20

Mam zamrożone ;)

dodaj komentarz

kolejne >