Pierogi ruskie

Pierogi ruskie

Pół kg mąki
ok półtorej szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
zmielone gotowane ziemniaki
zmielony biały ser (ja lubię mocno serowe więc daję tyle samo ziemniaków co i sera)
cebulka drobno pokrojona przesmażona na odrobinie tłuszczu
sól, pieprz do smaku
Wszystko razem wymieszać...
Ciasto rozwałkować wykrawać szklanką krążki na każdy kłaść łyżeczkę nadzienia i sklejać pierogi...gotować w osolonym wrzątku ok.5 min.podawać okraszone skwareczkami z boczku lub zrumienioną cebulką...

dodane na fotoforum:

ewaiza

ewaiza 2013-11-11

O MATUCHNO 200 SZTUK JAK DUZO MUSIALAS LEPIC.
MY KOBITKI ZAWSZE MAMY COS DO ROBOTY .

slonko6

slonko6 2013-11-11

Są ludzie, którzy nie mogą żyć nic nie robiąc:)) ja niestety już "wyrosłam" z tego, potrafię odpoczywać, pobyć sama ze sobą, delektować się wolnym czasem, pozdrawiam pracusię:) i podziwiam:)

baygel1

baygel1 2013-11-11

No to faktycznie żeśmy się umówiły. Ja ulepiłam 230 ,trochę zamroziłam dla Kuby ,trochę na wynos a na jutro zostało tak ,,dietetycznie,, :)

dudek45

dudek45 2013-11-11

hehe TO I JA DO KOMPLETU SIE DOLACZE, BO ULEPIŁAM 220 :d

basia12

basia12 2013-11-11

Uwielbiam:)))

lila08

lila08 2013-11-11

u mnie to norma ,też zawsze zamrażam ale Ty zamrażasz surowe ?

moon7

moon7 2013-11-11

Ale pyszne!uwielbiam pierogi, ale rzadko robię

jaworr

jaworr 2013-11-13

Apetyczne danie obiadowe.....:)

kimeraj

kimeraj 2013-11-16

Ja też nadprodukcję zamrażam - później jak znalazł :))

budrys3

budrys3 2013-11-17

podziwiam za ilość ulepionych pierożków, u mnie też pierogi ruskie, ponad 100 ulepiłam :) nie wyobrażam sobie ulepić ich drugie tyle tego samego dnia, pozdrawiam

aguta11

aguta11 2013-11-19

wspaniałe mniam mniam...

dodaj komentarz

kolejne >