1 kg mrożonych, krojonych flaków(wołowych)
0,5 kg mięsa wołowego
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 selera
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
ziele angielskie
liście laurowe
imbir
majeranek
Flaki opłukać kilkakrotnie, następnie dodać pokrojone w zapałkę warzywa,mięso, liść laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego,zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć mięso – mięso pokroić i dołożyć do flaków.Doprawić do smaku.
dodane na fotoforum:
gosku 2014-02-10
Bozenko i ja uwielbiam ...jednak moj Boss ...
....ktory lubi prawie wszystkie polskie potrawy ....
..... wlasnie niecierpi flakow ...wiec niestey ale nie jemy...
jedynie jak pojade do Polski to zjem z ochota :)
stachs7 2014-02-10
Też lubię!
violinka 2014-02-10
ja też uwielbiam mniammmmmmm
violinka 2014-02-10
ja tez je uwielbiam mniammm
jaworr 2014-02-10
Lubię flaczki i wiem ile pracy włożyłam kiedyś, żeby je oczyścić... bo gotowych nie było..:)
Apetycznie u Ciebie..:)
magdabo 2014-02-12
Mają tyle zwolenników co przciwników , a ja też je bardzo lubię !