4 jajka
niepełna szklanka mąki
niepełna szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno dodać cukier następnie żółtka i na końcu domieszać mąkę z proszkiem upiec biszkopt.(25x36 cm)piec ok 25-30 min w 180 °C
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki kartoflanki
cukier waniliowy
szklanka cukru pudru
pół kostki masła
pół kostki margaryny
Obie mąki i cukier waniliowy rozrobić w pół szklanki mleka i wlać na resztę wrzącego,ugotować budyń,wystudzić .Masło i margarynę utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać budyń...
25 dag margaryny
2 szklanki mąki
6 jajek
szklanka cukru pudru
cukier waniliowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1,5 kg owoców
Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami stopniowo dodawać mąkę z proszkiem. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i dwie łyżki wody. Na blaszkę(25x36 cm) wyłożyć kolejno oba ciasta przykryć owocami piec 45 min. w temp. 180-200°C.
Placek posmarować kremem budyniowym przykryć cienkim blatem biszkopta ozdobić polewą czekoladową
dodane na fotoforum:
danka1 2014-10-25
chętnie się poczęstuję to pyszotką
figa2 2014-10-25
mniammmm :)
muniu 2014-10-25
MUSI BYĆ SMACZNE POZDRAWIAM
danutaw 2014-10-25
Pięknie wygląda to Twoje ciasto..., a smakuje.., wyśmienicie..!)
Dobrej nocki życzę..!)
rozella 2014-10-29
Muszę Ci powiedzieć, że uwielbiam Twoje przepisy :)
..skorzystałam już z nich nie raz :)