50 dag mąki
50 dag twarogu
10 dag margaryny
2 łyżki śmietany
3 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników zagnieść ciasto,rozwałkować na grubość 5 mm.wykrawać od szklanki koła a w nich kieliszkiem wyciąć otwory.Piec w głębokim tłuszczu na rumiano z obu stron,osączyć na bibule,posypać cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
jaworr 2015-07-22
Podziwiać Cię można Bożenko, bo w takim upale i Ty przy piecu stoisz...:)
Apetycznie wyglądają...
gosku 2015-07-23
smakowicie wygladaja :))
kimeraj 2015-07-26
Pyyyyychaaa!
Raz dałam doopy i do oponek zamiast sody dodałam kwasku cytrynowego.....usmażyć się usmażyły ale jeść tego nie było można :(((