Ogórki z kurkumą

Ogórki z kurkumą

4 kg ogórków
5 średnich cebul

na zalewę:
4 szklanki cukru
2,5 szklanki octu 10%
0,5 szklanki wody
1/3 szklanki soli
łyżka musztardy
łyżka kurkumy
łyżka gorczycy

Ogórki obrać pokroić wzdłuż na ćwiartki lub grube plastry.Cebulę pokroić w półplasterki,wymieszać razem i zalać gorącą zalewą,odstawić na 12 godzin.Po czym przełożyć do słoików i pasteryzować 5 min.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2015-08-14

dobre!robiłam w ub.roku- u mnie już po ogórkach

jaworr

jaworr 2015-08-14

To takie pikle... będą smaczne, ja kisiłam starym sposobem..:))

gosku

gosku 2015-08-15

mniam !!1

kris13

kris13 2015-08-15

takie robiłam ale ze skórką bo nie są takie śliskie ;))

vip54

vip54 2015-08-15

smaczne będą zimą

jmania

jmania 2015-08-17

Robiłam w tamtym roku z tego przepisu są bardzo smaczne

halinag

halinag 2015-09-16

robiłam podobne z curry:))

lanta21

lanta21 2018-07-16

super

dodaj komentarz

kolejne >