Smalec wiejski

Smalec wiejski

60 dag boczku surowego
40 dag kiełbasy toruńskiej lub podwawelskiej
30 dag słoniny
1 cebulka
1 jabłko
2 ząbki czosnku
sól,pieprz,majeranek

Słoninę i boczek zmielić przez maszynkę, wrzucić na patelnię i wysmażyć.Kiełbasę też zmielić, dodać pod koniec.
Podsmażyć wszystko razem, dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę i jabłko smażyć do lekkiego zrumienienia cebulki.
Na koniec dodać,zmiażdżony czosnek, chwilkę jeszcze smażyć,doprawić solą pieprzem i majerankiem według własnego smaku.
Wylać smalec do salaterki i odstawić do zastygnięcia, podawać z chlebem i ogórkiem kwaszonym.

dodane na fotoforum:

niusia1

niusia1 2015-09-16

pychotka i z ogórkami świetnie smakuje;

jaworr

jaworr 2015-09-16

Apetyczny smalec i ogóreczki....świeżutki chleb do tego i smaczna kolacja..:))
Pozdrawiam serdecznie..:))

kotik

kotik 2015-09-16

Uwielbiam... taki domowy najlepszy :)
Pozdrawiam!

beti60

beti60 2015-09-16

Smalec i do tego ogórasy wiesz co dobre. Dobranoc i pozdrawiam.

violinka

violinka 2015-09-17

Wspaniały zestawik pychotka mniam mniam pozdrawiam serdecznie

jadpaw5

jadpaw5 2015-09-17

Znowu coś wysmazyłaś

anita591

anita591 2015-09-17

Pięknego dnia, zwykłych chwil po południu radości...
serdecznie pozdrawiam.

magdabo

magdabo 2015-09-18

dobrze smakuje taki smalczyk ...

dodaj komentarz

kolejne >