Galareta drobiowa

Galareta drobiowa

Kurczaka(1,2 kg)zalać zimną wodą,dodać kostkę rosołową,listek laurowy,2 ziarna ziela angielskiego i gotować ok.40 minut.Po czym dodać 2 marchewki i gotować jeszcze do miękkości.Mięso i marchew wyjąć,wywar przecedzić zmierzyć objętość i dodać odpowiednią ilość żelatyny,dokładnie wymieszać,doprawić solą,pieprzem,sokiem z cytryny,przyprawą w płynie(magą)przestudzić.Mięso oddzielić od kości i obrać ze skórki,pokroić w kostkę.W dużym naczyniu lub małych miseczkach układać mięso,pokrojoną marchew,groszek konserwowy kawałki gotowanego jajka itp.(w zależności co kto lubi)zalać tężejącym wywarem odstawić do chłodu.

dodane na fotoforum:

jaworr

jaworr 2016-02-22

Apetycznie, oj lubię takie jedzenie.....:))

kris13

kris13 2016-02-22

No...i jeszcze taka wspaniała galareta ;))

jmania

jmania 2016-02-22

Wygląda bardzo apetycznie...

dodaj komentarz

kolejne >