Galareta drobiowa

Galareta drobiowa

Kurczaka(1,2 kg)zalać zimną wodą,dodać kostkę rosołową,listek laurowy,2 ziarna ziela angielskiego i gotować ok.40 minut.Po czym dodać 2 marchewki i gotować jeszcze do miękkości.Mięso i marchew wyjąć,wywar przecedzić zmierzyć objętość i dodać odpowiednią ilość żelatyny,dokładnie wymieszać,doprawić solą,pieprzem,sokiem z cytryny,przyprawą w płynie(magą)przestudzić.Mięso oddzielić od kości i obrać ze skórki,pokroić w kostkę.W dużym naczyniu lub małych miseczkach układać mięso,pokrojoną marchew,groszek konserwowy kawałki gotowanego jajka itp.(w zależności co kto lubi)zalać tężejącym wywarem odstawić do chłodu.

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2016-05-08

Pyszna:) Bardzo lubię :)

jaworr

jaworr 2016-05-08

To już jest ukoronowanie całej uczty...:))
Pozdrawiam..:)

kudelka

kudelka 2016-05-08

Pychota , już mi ślinka leci - pozdrawiam :))

baygel1

baygel1 2016-05-08

oj ! ale bym zjadła !

jmania

jmania 2016-05-08

Pyszności, bardzo lubimy galaretki

jadpaw5

jadpaw5 2016-05-09

Na gorące dni chłodna potrawa w sam raz. Dobra gospodyni wie co kiedy podać

anita591

anita591 2016-05-09

smacznego

magdabo

magdabo 2016-05-09

Drobiową lubię najbardziej :))

isia222

isia222 2016-05-11

pycha

dodaj komentarz

kolejne >