Botwinka

Botwinka

Dwa pęczki botwinki razem z buraczkami drobno posiekać wrzucić na dwa litry wrzącej wody dodać kostkę rosołowa i łyżkę ostu.Gotować do miękkości doprawić solą,pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny.Rozrobić łyżkę mąki w pół szklanki zimnej wody i dodać do botwinki zagotować,zabielić łyżką kwaśnej śmietany dodać łyżkę masła i posypać koperkiem.Podawać z jajkiem na twardo i ziemniakami okraszonymi zrumienioną cebulką.
Botwinkę można ugotować na wywarze mięsnym.

dodane na fotoforum:

isia222

isia222 2016-06-15

to tez lubie

jaworr

jaworr 2016-06-15

Wspaniała zupka z nowalijek...:)

astra40

astra40 2016-06-15

Bardzo lubię:)

halinag

halinag 2016-06-21

jest pyszna:))

dodaj komentarz

kolejne >