A la bigos z cukinii

A la bigos z cukinii

2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie\\\"winiary\\\"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu

Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.
Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia.

dodane na fotoforum:

dosiak

dosiak 2016-07-28

Nie umiem nic przyrządzać z cukinii - teraz mamy jedną, więc może spróbuję to zrobić, pozdrawiam serdecznie :)

jaworr

jaworr 2016-07-28

Smaczny, lekki obiadek....Bożenko pozdrawiam Cię...:)

ezbro7

ezbro7 2016-07-29

pysznie wygląda!!!Pozdrawiam!

jola09

jola09 2016-07-29

Mam w planach leczo z cukinia

isia222

isia222 2016-07-29

uwielbiam,
re> baszta, tak spędziliśmy tam parę godzin i ciagle cos było do odkrycia:)

azzza9

azzza9 2016-07-30

Robiłam ten bigosik szybko znikł.

halinag

halinag 2016-09-03

W SEZONIE TEŻ ROBIĘ:))

dodaj komentarz

kolejne >