Potrawka z kurczaka

Potrawka z kurczaka

podwójny filet z kurczaka
spora marchewka
2 łyżki masła
1 cebula
ok. 2 szklanki bulionu
liść laurowy
2-3 ziarna ziela angielskiego
świeżo zmielony pieprz
sól
1 łyżka śmietany
ok.3 łyżki mąki (na oprószenie i zagęszczenie)
przyprawa typu kucharek
zielenina

Pierś pokroić w kostkę. Oprószyć mąką i podsmażyć na maśle na złoty kolor. Dodać pokrojoną cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Zalać bulionem, tak by przykryło mięso,dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Dusić ok.30 min.Po 15 minutach gotowania dodać startą na grubej tarce marchewkę (można też dodać 3 łyżki kukurydzy konserwowej). Doprawić do smaku solą,pieprzem i chili. Pod koniec duszenia zagęścić resztą mąki i zabielić śmietaną. Posypać natką lub koperkiem.Podawać z ziemniakami lub ryżem i dowolną surówką.

dodane na fotoforum:

jaworr

jaworr 2016-12-06

Pyszne danie, najchętniej podaję z ryżem.....smacznego!!!

ki32liy

ki32liy 2016-12-06

Bardzo smacznie :)

niusia1

niusia1 2016-12-06

smaczne jedzonko;

slawa1

slawa1 2016-12-07

Przeważnie teraz tak gotuję ,tylko bez cebuli i tylko naturalne przyprawy,ze względu na dzidziusia.Pozdrawiam.

isia222

isia222 2016-12-07

wygląda pysznie

dodaj komentarz

kolejne >