Zielony groszek w zalewie

Zielony groszek w zalewie

1 kg wyłuskanego zielonego groszku
1 łyżka soli
4 szklanki wody
płaska łyżeczka kwasku

Groszek obgotować 2-3 min.odcedzić przelać zimną wodą i włożyć do słoików.Zagotować wodę z solą i kwaskiem,gorącą zalać groszek w słoikach,zamknąć i pasteryzować 30 min.

dodane na fotoforum:

jadpaw5

jadpaw5 2018-07-19

wygląda ślicznie

fiona08

fiona08 2018-07-19

Dużo miałaś pracy z wyłuskaniem groszku.
Ale w słoiczku wygląda smacznie.
Pozdrawiam i pogodnego dnia życzę.

jaworr

jaworr 2018-07-19

Super będzie do zimowych sałatek...:)))

myszka2

myszka2 2018-07-19

Smacznie wygląda groszek w słoiczku☺

ezbro7

ezbro7 2018-07-20

Taki groszek to marzenie!

dodaj komentarz

kolejne >