Ogórki z kurkumą

Ogórki z kurkumą

4 kg ogórków
5 średnich cebul

na zalewę:
4 szklanki cukru
2,5 szklanki octu 10%
0,5 szklanki wody
1/3 szklanki soli
łyżka musztardy
łyżka kurkumy
łyżka gorczycy

Ogórki obrać pokroić wzdłuż na ćwiartki lub grube plastry.Cebulę pokroić w półplasterki,wymieszać razem i zalać gorącą zalewą,odstawić na 12 godzin.Po czym przełożyć do słoików i pasteryzować 5 min.

dodane na fotoforum:

jaworr

jaworr 2019-08-05

Nie pamiętam dokładnie, ale już je robiłam.....smaczne są...:)

ola17

ola17 2019-08-05

Najsmaczniejsze i bardziej zdrowe, zrobione w domu.
Też robię, bo bardziej nam smakują, od tych sklepowych.

hania19

hania19 2019-08-05

Same rarytasy

andaba

andaba 2019-08-05

Napracowałaś się

ewci1

ewci1 2019-08-06

Bardzo lubie te z kurkuma...

dodaj komentarz

kolejne >