Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

grzyby jednego gatunku
2-3 cebule

Grzyby oczyścić i umyć.Grzyby bez trzonów i całą obraną cebule zalać wodą i zagotować,gotować 30 minut po czym odcedzić,cebulę wyrzucić...

2 szklanki wody
1/3 szklanki octu 10%
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
5 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe

Wszystkie składniki zagotować i gotować 10 minut.Na wrzącą zalewę wrzucić wcześniej obgotowane grzyby,(można dodać plasterki marchewki krążki cebuli).Gotować 1 minutę i od razu przełożyć do słoiczków szybko zamknąć odstawić do wystygnięcia...nie wymagają pasteryzacji...

dodane na fotoforum:

lucilla

lucilla 2019-09-29

moja córka też marynuje i suszy ja czekam na prezenty ..... kiedyś było odwrotnie

brunat5

brunat5 2019-09-29

Ile słoików jest dla ............... mnie????

asia70

asia70 2019-09-29

Na zimę będą jak znalazł. My jutro znowu na grzyby się wybieramy.

lulka1

lulka1 2019-09-30

śliczne , apetyczne i pewnie pyszne :)

ewci1

ewci1 2019-10-03

Pyszne zapasy masz:)

dodaj komentarz

kolejne >