Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

30 dag mielonego mięsa
1 jajko
mała kajzerka
sól,pieprz
mała cebula
10-15 średnich pieczarek

10 dag sera żółtego

Do mielonego mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę namoczoną i odciśniętą kajzerkę,jajko,sól i pieprz do smaku.Mięso dobrze wyrobić. Z pieczarek usunąć trzony (można je drobno posiekać i dodać do mielonego mięsa ) Kapelusze faszerować mięsem,mocno docisnąć .Piec ok 30 min w 190 °C
Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem :)

dodane na fotoforum:

astra40

astra40 2019-12-30

Smakowicie!

krysty9

krysty9 2019-12-30

musze odgapić pomysł bo wygląda bardzo smakowicie

ewci1

ewci1 2019-12-30

Takie faszerowane pieczarki ,to smaczne jedzonko:)

andaba

andaba 2019-12-30

Z pewnością pyszne!

niusia1

niusia1 2019-12-30

pychotka;

rozella

rozella 2019-12-31

Wszystkiego najlepszego w 2020 roku! Samych radosnych chwil i spełnienia najskrytszych marzeń, ciepła w domu i w sercu i miłości od najbliższych Do siego roku!

jadpaw5

jadpaw5 2019-12-31

O, to, to. Już wiem co zrobię z moimi pieczarkami

isia222

isia222 2019-12-31

pysznie

dodaj komentarz

kolejne >