7 jajek
7 łyżek cukru
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i dalej ubijając dodać po jednym żółtku.Następnie dodać mąkę z proszkiem i kakao,delikatnie wymieszać i upiec (25x35 cm.) ok.25 min. w 180 °C
szklanka cukru
30 dag wiórek kokosowych
6 białek
łyżeczka proszku do pieczenia
Z białek ubić sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, na koniec wsypać wiórka kokosowe, wymieszać. Wylać na blaszkę (takiej samej wielkości jak blaty biszkoptowe) wyłożoną pergaminem i posmarowaną olejem. Piec na złoty kolor w 180 °C.
3 jaja
3/4 szklanki cukru pudru
25 dag. margaryny
15 łyżek kawy cappuccino
1/4 szklanki wody
Kawę zalać gorącą wodą wymieszać, ostudzić. Jaja ubić z cukrem na parze do białości, wystudzić. Margarynę utrzeć na puch, stopniowo dodawać masę jajeczną a na końcu kawę.
Blat biszkopta posmarować połową kremu przykryć bezą wiórkową, rozsmarować resztę kremu, przykryć blatem biszkoptowym. Wierzch ozdobić dowolnie...
dodane na fotoforum:
graga35 2009-08-29
jest dobry...tez taki kiedys zrobilam i mam nawet na garnku....pozdrawiam serdecznie
slawa1 2010-10-02
Dobiłam do ciasta,ale pyszne.Ja mam dzisiaj tylko lody,zabrakło czasu:)
Pozdrawiam.
enia92 2011-06-08
ach te Twoje ciasta:))) same pysznosci:)) dzieki ze wpisujesz przepisy juz nie raz z nich korzystalam dzieki:)))
toniek 2011-12-07
a jak upiec mam DOBRY i by sie udal boszkopt!!!!!!! bo mam problem wlasnie i biszkoptami!!!!!!!!!!!!!!!!!za odp Dziekuje!!!!!!!!!!!!!!
figa2 2013-02-14
kocham te Twoje ciacha:)... to takie moje walentynkowe wyznanie,,,:))))))))