Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane

na kolacje mała przekąska...

35 dag średnich pieczarek
2 łyżki tartej bułki
cebula
4 łyżki oleju
3 łyżki maki
2 jajka
1/2 pęczku koperku
sól,pieprz

Z pieczarek wyciąć trzony i posiekać je drobniutko.Cebule posiekać w kosteczkę i na łyżce oleju przesmażyć z pieczarkami.Dodać jajo,posiekany koperek,łyżkę tartej bułki,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Kapelusze pieczarek oprószyć solą i mąką,nałożyć farsz.Kapelusze maczać w mące-jajku i tartej bułce.Smażyć na reszcie oleju na rumiano z obu stron.Po usmażeniu przykryć na chwile pieczarki na patelni,aby doszły...SMACZNEGO...

dodane na fotoforum:

jedrek

jedrek 2009-09-01

apetyczne...............pozdrawiam

daran

daran 2009-09-01

Uwielbiam eksperymenty pieczarkowe,poprosze o przepis na farsz :) Pozdrawiam.

ewita68

ewita68 2009-09-01

super wyglądają, na pewno też tak smakują :))

guniu72

guniu72 2009-09-01

Mniammniam...pycha...

ginusia

ginusia 2009-09-01

ale pysznosci serwujesz , mniam:)))) miłego wieczorku ci zycze:)))

misia51

misia51 2009-09-01

Dobrej spokojnej nocy-życzę:)......Dobranoc...-))))
..Bożenko narobiłaś smaku...na cały GAR....

alusi

alusi 2009-09-01

super...pycha

danat

danat 2009-09-02

też takie robię z mięsem mielonym w środku pychota

magdabo

magdabo 2009-10-11

To bardzo lubię i często robię dodaję ogonówkę lub polędwicę ...

dodaj komentarz

kolejne >