Zima to czas na brukselke,jest nie tylko pyszna ale i zdrowa,wiec eksperymentuje z nia troche w kuchni. Oto smakowity rezultat:
1 kg brukselki (moze byc mrozonka)
0,5 kg miesa mielonego
3 cebule
2 zabki czosnku
0,5 kg pomidorow (pokrojonych w mala kostke)
1/2 szklanki bulionu
sol,pieprz,suszona bazylia,oregano
olej do smazenia
starty parmezan
Cebule oraz czosnek pokroic w kostke i podsmazyc na oleju, dodac mieso i zrumienic.
Przyprawic do smaku (nie zalujcie pieprzu!) i dodac pokrojone w kostke pomidory oraz bulion.
Zostawcie na ogniu, niech sobie tak lekko mruga a w tym czasie ugotujcie brukselke w osolonej wodzie.
Brukselka powinna byc al dente.
Po odcedzeniu mieszamy delikatnie z sosem i posypujemy startym parmezanem (mozecie uzyc takze innego sera)
Zycze smacznego ! :-)