...śliwkowych powideł z gospodarstwa eko-agro- turystycznego w Traunerowie .
prezentuje osobiście ( ubrana pod kolor ) Barossa :)
stephan 2009-09-22
Sensacyjna wiadomość, na krzaku malin obrodziły śliwki, i jak duży dały plon, że starczyło na słoik około 500 ml.
wdadeso 2009-09-23
oj jakieś nowe pomieszczenie do przyjmowania gości?:)no i wreszcie doczekałeś się tak długo oczekiwanej wizyty:)pozdrowionka
barossa 2009-09-25
Te powidełka zrobił gospodarz osobiście,ma chłopak nie tylko gościnne progi ale i talent kulinarny!!zawartość słoika już zjadłam i zapewniam ,że były pyszne!!
trauner 2009-09-25
taki komentarz najlepiej motywuje !! :)))) dzisiaj byłem na orzechobraniu - nie wiem, co z nich można ciekawego zrobić, ale jutro idziemy znowu. Tym razem ze sprzętem "wysokościowym " :)))
Na następną wizytę przygotuję znowu coś "własnoręcznego " :))))
barossa 2009-09-26
Orzechy to źródło witamin i mikroelementów,4 dziennie dostarczają odpowiednią ich porcję,przejedzenie grozi rozstrojem jelit;)Można dodawać do ciasta i sałatek,a wiosną z zielonych jeszcze orzechów robi się orzechówkę ,ale przepisu nie znam.